ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMLERİ NELERDİR

ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMLERİ NELERDİR?


İnsanlar, kendi evlerinin, iş yerlerinin, bahçelerinin etrafını güvenlik amacıyla korumaya almak ister. Bu güvenliği sağlarken de çevre güvenlik sistemlerinden faydalanır. Peki,çevre güvenlik sistemleri nelerdir? Özel mülkiyeti olan alanlara özel koruma hizmeti sağlayan ürünlere, çevre güvenlik sistemleri denir. Bu sistemler genellikle sınırın çitle, telle çevrilmesi anlamına gelir. Dışarıdan istenmeyen kişilerin girişini engelleyen bu teller, sınır içerisinde yaşayan ya da işleyen yeri koruma yükümlüğüne sahiptir.

Ne Amaca Hizmet Eder?

Çevre güvenlik hizmetleri sayesinde, tüm özel mülklerinize hırsız girmesini, istenmeyen durumlar yaşanmasını engelleyebilirsiniz. Sadece özel mülkiyet için geçerli olamayan çevre güvenlik sistemleri, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında da sıkça karşımızda çıkmaktadır. Güvenliğin yüksek derecede olduğu polis ve jandarma merkezleri, askerlik yapılan alanlar, belediye binaları da çevre güvenliği sistemlerinden faydalanmaktadır.

Nerelerde Sık Kullanılır?

Çevre güvenliğinin en yaygın olarak kullanıldığı noktalar genellikle tehlike arz etmese bile, riskini bulunduran yerlerdir. Bu yerlerde, güvenlik elden bırakıldığında saldırı ya da diğer durumlar meydana gelebilir.

Bu yerlere örnek olarak:

·         Havalimanları,

·         Enerji santralleri,

·         Yüksek gerilime sahip alanlar,

·         Rafineriler,

·         Fabrikalar, depolar, olarak bilinmektedir.

İnsanların kendi özel mülkleri de bu sayılan yerler arasına girmektedir. Bir bahçeniz varsa ve çevresini güvenlik önlemleriyle sarmak istiyorsanız, bu sizlerin en doğal hakkıdır.

Sensörlü Fiber Optik Kablolar

Çevre güvenlik sistemleri arasında en yaygın olan kablolu olanlardır. Sensör kablolar aracılığıyla, toprağın altına yerleştirilen fiber optik teknolojisi birlikte çalışarak, bu güvenliğin altından ya da üstünden geçildiğinde, sensörleri aktif hale getirmektedir. Böylece devre çalışmaya başlamaktadır. Seçilecek ürüne göre alarm hizmeti de sunulabilir. Hırsızlık, izinsiz girme gibi durumlar için son derece başarılı işleri ortaya çıkartmaktadır.

 

Bariyer Uygulaması

Aktif kızılötesi ışınlar teknolojisiyle çalışan bir uygulama olan bariyerler, iki ana nokta arasında sürekli ışın gönderir. Böylelikle ışında kesilme olduğu anda, alarm aktif olur. Genellikle filmlerde gördüğümüz, büyük elmasların korunma biçimi olan bu tip uygulamalar, yüksek bütçe gerektirebilmektedir. Bu yüzden genellikle çok değerli eşyalar korunurken uygulanmaktadır. Dış ortamlarda kullanılacağı zamanlarda, tek kötü yanı sis ve yoğun yağışlarda bariyerler arasındaki sinyallerin kesilmesi ve alarmları çalıştırmasıdır.

Akıllı Video Analiziyle Çevreyi Korumak

Bir diğer ürün hizmeti olarak akıllı video analizi çok kullanılmaktadır. Bu akıllı video ürünlerine olabilecek tüm olumsuzluklar tanıtılır, böylece hangi durumlara tepki vermesi gerektiğini makine öğrenir.

Beyninde kayıtlı olan olayın gerçekleşmesi halinde sinyal vererek, mülk sahibini uyarır. Güvenliğin en yüksek olduğu yerlerde kullanılabilir, hırsızlıkların tespitinde çok başarılı işler çıkartmaktadır.

Stratejik olarak önemli konumdaki işletmelerin çevresine yerleştirilmesi halinde olası kazaları önler. Örneğin demir yolları gibi yüksek gerilime sahip hatların ve hızlı trenlerin olduğu alanlarda, insan hayatını kurtarmak için son derece gerekli bir üründür.

WhatsApp Destek